Deputatii decid miercuri daca Cristian Rizea poate fi retinut si arestat

Publicat la: 09.03.2016 08:43 Ultima actualizare: 09.03.2016 08:45

Plenul Camerei Deputatilor va decide miercuri asupra solicitarii DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Dezbaterile vor incepe la ora 12,00, fiind urmate de doua voturi cu bile – unul pentru retinere si unul pentru arestare.””De la alegerea actualului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, si eu, si colegii mei am votat in favoarea tuturor solicitarilor formulate de justitie””, a declarat luni liberalul Ludovic Orban.

“Pozitia politica a PSD este aceeasi pe care o stiti. A fost votata o data si nu a fost schimbata”, a afirmat Liviu Dragnea, intrebat fiind de jurnalisti cum va vota PSD in cazul deputatului Cristian Rizea.
Deputatii din Comisia juridica au avizat pozitiv luni cererea DNA privind retinerea si arestarea social-democratului Cristian Rizea.
Rezultatul a fost anuntat de Ciprian Nica, vicepresedinte al Comisiei juridice.
Potrivit acestuia, in cazul arestarii 11 deputati au votat “”pentru””, 3 “”impotriva””, iar 5 s-au abtinut.
Ciprian Nica a confirmat oficial si rezultatele votului in cazul cererii de retinere – 13 deputati au votat “”pentru””, 3 “”impotriva””, iar alti 3 s-au abtinut.
Procurorii DNA cer Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.
“La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei intelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro – in total 300.000 euro – pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *