Deputatul Gheorghe Coman, condamnat definitiv la un an de inchisoare cu executare

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, condamnarea definitiva, la un an de inchisoare cu executare, a seputatului Gheorghe Coman, in dosarul in care a fost acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau, informeaza Mediafax.
Completul de cinci judecator a respins atat apelul formulat de procurorii DNA, cat si pe cel al lui Gheorghe Coman si a decis astfel mentinerea pedepsei de un an de inchisoare cu executare, stabilita de prima instanta.
Totodata, judecatorii au scazut din condamnarea lui Coman perioada in care acesta a stat in arest preventiv, respectiv din 7 ianuarie pana in prezent.
Avocatul deputatului Gheorghe Coman a aratat, in fata instantei, ca acesta a facut recent un denunt la DNA, fara a mentiona cu privire la cine. In acest context, avocatul a solicitat instantei sa dispuna o pedeapsa mai usoara fata de cea primita de Coman la instanta de fond. Dupa deliberari, instanta a respins admiterea acestei probe.
Totodata, avocatul a mai aratat ca, in opinia sa, Gheorghe Coman ar trebui sa beneficieze, potrivit noilor coduri, de o micsorare a pedepsei si de suspendarea executarii acesteia.
La randul lor, procurorii anticoruptie au aratat ca instanta de fond a individualizat corect faptele deputatului Gheorghe Coman si ca a dat o decizie corecta. Acestia au precizat ca pedeapsa de un an de inchisoare cu executare este mica in raport cu gravitatea faptelor lui Coman si au cerut condamnarea deputatului la trei ani de inchisoare cu executare.
In ultimul cuvant, Gheorghe Coman le-a spus judecatorilor ca are o situatie familiala dificila, in contextul in care are trei credite bancare, pe care trebuie sa le plateasca. Coman a cerut sa-i fie aplicata astfel pedeapsa cu suspendare, pentru a putea munci ca sa-si plateasca aceste credite si a mentionat ca Banca Transilvania a venit deja sa ii ia casa.
In 30 ianuarie, un complet de trei judecatori de la instanta suprema l-a condamnat pe deputatul Gheorghe Coman la un an de inchisoare cu executare. Sentinta a fost atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care luni a dat o decizie definitiva in acest dosar, dispunand ca Gheorghe Coman sa execute un an de inchisoare.
Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis in judecata in 16 ianuarie, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau. Coman a fost acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid, fiind presedinte al PC Buzau la data faptelor, pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
El a fost arestat in 7 ianuarie, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie 2013.
Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, diverse servicii precum si foloase materiale necuvenite.
DNA arata in rechizitoriu ca deputatul i-a cerut denuntatorului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *