Deputatul Nicolae Paun, ARESTAT preventiv: “Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest. Dl Voicu, din familie de Cantacuzini, tre” sa stea acasa”

UPDATE 17:22: Nicolae Paun a delarat, la intrarea la Arestul?Politiei Capitalei, ca nu a luat bani de la Partida Romilor si l-a atacat pe Madalin Voicu, spunand ca el “le trage pe toate”, conform Hotnews.ro.
“Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest preventiv. Dl Madalin Voicu, care e din familie de Cantacuzini, tre” sa stea acasa”, a adaugat Paun, afirmand ca el trebuie sa le traga pe toate pentru ca “eu sunt Giga Prostu” care le-a semnat pe toate”.
—–
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis sambata cererea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a deputatului Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor “”Pro Europa””, informeaza Agerpres.
Paun este urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.?Decizia nu este definitiva, insa este executorie, astfel incat Nicolae Paun va fi inchis in arestul Politiei Capitalei.
Nicolae Paun fusese retinut joi, pentru 24 de ore, in dosarul in care mai este cercetat si deputatul Madalin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spalarea banilor; efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia; cumparare de influenta si influentarea declaratiilor.?De asemenea, el este acuzat de evaziune fiscala si folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.?Potrivit DNA, la initiativa Asociatiei Partida Romilor “Pro Europa”, a fost realizat, in toate judetele Romaniei, in perioada 2010 – 2013, proiectul “Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, cu finantare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmareau mai multe aspecte, printre care crearea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *