Deputatul PNL Ion Ochi risca arestarea. Si-a finantat campania electorala cu bani publici furati

Ion Ochi a reusit sa castige alegerile si sa ajunga in Camera Deputatilor cu banii Consiliului Judetean Brasov pe care, in calitate de vicepresedinte al consiliului, i-a deturnat spre campaniile electorale din 2012, sustine DNA, in referatul prin care cere deputatilor aviz pentru retinerea si arestarea acestuia.
Banii au fost deturnati prima data pentru ca sa fie ales un anumit primar ( finul Serban Todorica Constantin – PSD apoi PDL) ?in circumscriptia electorala unde candida Ochi ( comuna Prejmer, judetul Brasov) , pentru ca apoi, din calitatea de primar, acesta sa-l ajute sa castige alegerile parlamentare.
Deturnarea a fost facuta prin lucrari fictive de drumuri judetene. Complicele lui Ioan Ochi i-a fost chiar seful? sau de atunci, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, arestat preventiv in alt dosar.
Cancescu i-a dat voie sa semneze ( si-a delegat atributiile de presedinte CJ) pentru lucrari ilegale, dupa cum rezulta din interceptari.
Citeste si: INTERCEPTĂRI. Cum a asfaltat deputatul Ion Ochi comuna unde finul lui era primar ca sa castige alegerile parlamentare. Cancescu, despre Ochi: “Daca vrea sa semneze o ilegalitate, s-o semneze”
Cum se fura bani publici pentru campanii electorale
Potrivit referatului DNA, “intr-o convorbire telefonica purtata in data de 13.03.2012 de Cancescu Aristotel Adrian , presedinte CJ Brasov cu Chiriac Viorel , primul afirma “daca face o ilegalitate (n.n. Ochi Ion) o face el cu mana lui, n-are decat s-o faca”.
Acelasi lucru rezulta si din convorbirea din aceeasi data purtata de Cancescu Aristotel si Nita Constantin (“Costica”)? – parlamentar, presedinte de partid, filiala judeteana Brasov:
Cancescu Aristotel: Hai sa-ti spuna??hai sa-ti spun un lucru, Ochi ?a fost dimineata la mine, foarte tensionat si nervos, cu ton foarte ridicat si cua??inclusiv cu amenintari ca el face, ca pleaca, ca mai ia cinci primari, caa??Asculta, Costica ! Io, io stii ce vreau pentru ca oricum ce-i acolo nu este cusar, sa stii, nu e cusar ! Eu vreau sa ii fac lui imputernicire sa semneze el, daca vrea sa semneze o ilegalitate s-o semneze !
Nita Constantin: Nu, nu dragul meu, nu dam niciun ban acolo, deci aia te rog eu o dai la partid si noi la partid o discutam. Eu i-am spus foarte clar ca banii pe acel tronson se da la viitorul primar, nu stiu ca nu acum n-o sa suporte comunitatea din Prejmer pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *