DESCOPERIRE: Cat dureaza sa-ti intalnesti sufletul pereche.

Oamenii au nevoie de aproximativ cinci minute pentru a-si gasi sufletul pereche, potrivit unor noi studii citate de abcnews.com, relateaza Mediafax.
Potrivit unor studii recente, discutiile din timpul sesiunilor de speed dating si modul de a purta o conversatie sunt la fel de importante ca si modul in care arata o persoana.
“Toti intalnim o persoana despre care consideram ca arata minunat, iar, in momentul in care deschide gura, ne dam seama ca totul este atat de diferit fata de ceea ce credeam”, a declarat sociologul Dan McFarland, de la Universitatea Standford, coautorul unui studiu publicat in American Journal of Sociology.
McFarland a facut echipa cu un profesor de ligvistica de la Universitatea Stanford pentru a studia speed dating-ul, tocmai pentru a observa care este rolul comunicarii in timpul acestor intalniri scurte.
Prima impresie este importanta, iar McFarland considera ca este primul factor care contribuie la stabilirea unei conexiuni. Femeilor le plac barbatii inalti, barbatii sunt atrasi de femeile slabute si asa mai departe, dar o singura intrebare in timpul scurtei intalniri poate schimba totul.
“Am descoperit ca intrebarile sunt folosite de femei pentru a intretine o conversatie lipsita de interes si de barbatii care nu au nimic de spus”, arata studiul realizat de cercetatorii de la Standford.
Obiceiul intalnirilor scurte este practicat de multe persoane singure de mai bine de un deceniu si a devenit foarte popular pe platformele online. Ideea de baza este de a aduce cat mai multe persoane singure la un loc si de a le lasa sa aleaga dupa ce au epuizat cele cinci minute de discutii cu fiecare posibil partener.
Cercetatorii au recrutat pentru experimentul lor studenti licentiati de la Standford, una dintre cele mai importante universitati din Statele Unite ale Americii, asadar unele descoperiri nu pot fi aplicate tuturor persoanelor. Respondentii au participat la aproximativ 1.000 de sesiuni de speed dating, existand foarte multe oportunitati pentru a se infiripa o relatie.
Transcrierile conversatiilor au aratat ca, in timp ce voluntarii incercau sa se decida daca le place persoana din fata lor sau nu, introducerea era foarte extinsa si nu reprezenta un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *