Desert pentru Halloween: Tort de vanilie cu ochi de monstru

Tortul de vanilie cu ochi de monstru este delicios si haios, perfect pentru o petrecere de Halloween. Tortul se pregateste cu ingrediente la indemana, potrivit?thecakeblog.com.
Ingrediente pentru blat
300 g de unt nesarat, la temperatura camerei
550 g de zahar
9 albusuri de ou, la temperatura camerei
900 g de faina
doua linguri cu praf de copt
1,5 lingurite cu sare
450 ml de lapte batut
1,5 linguri cu esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema
400 g de unt nesarat, la temperatura camerei
cinci albusuri de ou, la temperatura camerei
250 g de zahar
? lingurite cu sare
doua lingurite cu esenta de vanilie
Ingrediente pentru ornat
biscuiti cu cacao si crema de vanilie, mai mari si mai mici
bomboane de ciocolata mici, sau stafide glazurate
Mod de pregatire blat
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se pregatesc trei tavi rotunde, cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri, cu unt, hartie de copt si faina.
Intr-un bol, se amesteca faina, pudra de copt si sarea.
Intr-un al doilea?bol, se amesteca laptele batut cu esenta de vanilie.
Intr-un alt vas, cu ajutorul unui mixer electric, la viteza medie-ridicata, se ameteca untul cu zaharul, timp de aproximativ cinci minute.
Dupa aceea, la viteza mica, se adauga, treptat, cate un albus de ou, amestecand bine dupa fiecare.
Apoi, se adauga o treime din amestecul de faina si se amesteca pana cand se incorporeaza.
Se adauga jumatate din cantitatea de lapte batut si se amesteca incet. Apoi, se adauga inca o treime din amestecul de faina si laptele batut ramas, se amesteca, dupa care se adauga ultima treime din faina si se amesteca din nou, foarte incet.
Se imparte aluatul in mod egal pentru fiecare tava si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Blatul este gata atunci cand scobitoarea scoasa din el este curata.
Se lasa blaturile la racit, inainte de a-l asambla.
Mod de pregatire crema
Intr-un bol inalt, cu ajutorul mixerului electric, se amesteca albusurile de ou, zaharul si sarea. Se pune bolul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *