Despre Sindromul Parintelui cu Copilul Bolnav

De cateva ori pe an, o mama trebuie sa isi ia cateva zile libere de la orice activitate extrafamiliala si sa se ocupe de copilul ei bolnav. Febra, voma, plansete, ceaiuri, regim alimentar, mofturi, multe desene animate, multe schimburi de haine, nesomn, 24 de ore din 24 atentia ei este concentrata pe copil. Insa nu vom discuta despre aceasta activitate, pe care orice mama responsabila o face fara sa cracneasca si, instinctiv, o face si foarte bine. Vom discuta despre ce este in sulfletul unei mame al carei copil s-a imbolnavit.
Cand copilul se imbolnaveste, fie ca este o simpla raceala cu mucisori si tuse, orice parinte, si mai ales mama, se “imbolnaveste” la randu-i. Intregul ei univers se schimba si, daca micutul nu pare deranjat prea tare de boala lui, mama are sufletul incarcat cu cele mai puternice si mai dificile sentimente, care se schimba din minut in minut ca niste cadre dintr-un film psihologic, ca sa nu ii spunem thriller.

?
La primul semn de boala apare si primul proces de constiinta care se invarte in jurul sentimentului de vinovatie. Oare a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *