Detaliul vital care poate transforma regimul vegetarian din elixir in otrava curata

Multa lume spune ca trecerea la un regim vegetarian te ajuta sa slabesti. Este informare sau intoxicare? Revista franceza Terra Femina aduce argumente pro si contra.
Cei mai multi dintre cei care aleg sa devina vegetarieni o fac, de obicei, din motive etice. Prin excluderea carnii din regimul alimentar, ajutam mai mult mediul si nu mai participam la suferinta animalelor. Altadata enumerat printre regimurile alimentare alternative, astazi vegetarianismul a devenit o adevarata tendinta mondiala.
Si beneficiile pentru sanatate sunt luate, adesea, in considerare. Mai ales ca mai toate carnurile care se consuma in zilele noastre sunt pline de hormoni si antibiotice, devenind astfel daunatoare. In plus, numeroase studii sustin ca vegetarienii traiesc mai mult decat carnivorii. Asadar, e clar ca inlocuirea carnii cu legume si fructe este sanatoasa. Dar te ajuta, oare, sa slabesti?
Aceasta idee este atractiva si circula destul de mult pe internet, dar nu inseamna ca este si foarte bine fondata. Asa cum explica expertii consultati de site-ul american Very Well, totul tine de controlul caloriilor. Un vegetarian consuma, in general, cu 500 de calorii mai putin decat un consumator de carne, fapt care va avea desigur un efect asupra greutatii sale corporale. Dar numai daca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *