Dezinsectia impotriva capuselor

Dezinsectia impotriva capuselor

Capusele sunt cei mai mari acarieni, care se hranesc cu sange, dimensiunile acestora variaza intre 2 si 30 de mm. In Romania exista aproximativ 25 de specii de capuse dintre care cea mai raspandita si cunoscuta este Ixodesricinus.

Capusele sunt periculoase atat pentru om, cat si pentru animalele de companie, deoarece ele se ataseaza de piele si incep sa se hraneasca cu sange. In momentul in care o capusa se ataseaza, ea poate transmite o multime de boli precum boala Lyme sau tifosul, doua boli foarte grave pentru om. In cazul animalelor poate cauza boli precum babesioza sau meningita, la fel doua boli care pot fi fatale.

Dezinsectia impotriva capuselor

In cazul in care ai probleme cu acesti daunatori este indicat sa apelezi cat mai rapid la o firma care iti poate presta o lucrare de dezinsectie capuse profesionala, pentru a evita muscaturile acestor daunatori foarte periculosi.

Orice firma profesionala care efectueaza lucrari de dezinsectie capuse utilizeaza substante toxice de gradul 3 sau 4, aprobate de Ministerul Sanatatii. Aceste substante chiar daca sunt unele foarte puternice nu afecteaza in niciun fel omul sau animalele de companie.

Acesta substanta toxica puternica este imprastiata in zona contaminata prin intermediul unei pompe speciale cu atomizor.

In general, pentru a scapa definitiv de capuse, orice firma autorizata si specializata iti va recomanda efectuarea a doua interventii. In prima interventie sunt eliminate capusele vii, iar in a doua interventie sunt eliminate capusele care au iesit din larvele depuse de primele capuse.

Apeleaza doar la firmele autorizate

Este foarte important sa alegi o companie autorizata in prestarea lucrarilor de dezinsectie capuse. Aceste firme sunt cele care detin cunostintele necesare, dar si substantele toxice, care pot fi achizitionate doar daca compania are toate autorizatiile necesare.

Multe din aceste companii autorizate si profesionale au website-uri de prezentare unde afiseaza toate aceste informatii, astfel incat sa iti fie foarte simplu sa filtrezi firmele profesionale de cele care nu aduc eficienta in prestarea lucrarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *