Diesel Gate. Volkswagen recunoaste ca numarul de masini afectate este mult mai mare

Guenther Scherelis, seful diviziei de vehicule comerciale de la Volkswagen AG, a confirmat ca 1,8 milioane de furgonete si camionete au motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, transmite AP.

Informatia aparuse marti in publicatia germana “Hannoversche Allgemeine Zeitung”.
De asemenea, sunt afectate de scandalul emisiilor cinci milioane de masini Volkswagen, 2,1 milioane de masini Audi si 1,2 milioane de masini Skoda, scrie Agerpres.ro.
Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Volkswagen a pus la punct un plan de actiune “global” pentru a se asigura ca motoarele sale diesel vor respecta normele in materie de emisii poluante, a declarat Matthias Mueller, noul director general al grupului auto german, transmite Reuters.
In urmatoarele zile Volkswagen va propune clientilor sai sa vina sa-si modifice modelele diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.
De asemenea, in luna octombrie compania va informa autoritatile cu privire la solutiile tehnice pe care le va furniza, a declarat Matthias Mueller intr-un discurs tinut luni seara in fata managerilor de top de la Volkswagen reuniti la sediul central de la Wolfsburg.
De asemenea, Mueller a anuntat ca in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *