Dieta pe grupe sanguine. Ce trebuie sa mananci in functie de grupa de sange

Dieta pe?grupe sanguine?se bazeaza pe ipoteza ca grupele de sange, respectiv 0, A, B si AB trebuie sa dicteze dieta unei persoane. In cartea sa, “Mananca potrivit grupei tale sanguine” doctorul naturopatic Peter D”Adamo prezinta ideea potrivit careia grupa de sange a individului determina care sunt alimentele potrivite sau nu pentru el. Aici sunt prezentate originile antropologice pentru fiecare dintre cele 4 grupe sanguine si explica de ce fiecare tip a dezvoltat anumiti anticorpi impotriva anumitor alimente.
Anticorpii sunt proteinele care identifica si ataca substantele straine din corp. Lectinele sunt proteine care se gasesc in toate mancarurile. In timpul digestiei, acestea sunt eliberate. Unele dintre aceste lecitine pot intra in sistemul sanguin lipindu-se de globulele rosii ducand la conglomerarea acestora. Acest proces se numeste aglutinare. Potrivit lui D”Adamo acest proces duce la dureri de stomac, digestie proasta, dureri de cap, diaree, probleme la ficat si multe altele.
Dieta pe grupe sanguine?include o lista extinsa a alimentelor care sunt benefice pentru fiecare grupa in parte. In acelasi timp aici se regasesc si produsele pe care fiecare grupa de sange ar trebui sa le evite precum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *