Dieta vegetariana scade fertilitatea barbatului

Dieta vegetariana scade fertilitatea barbatului

Daca oscilati intre a deveni vegetarian sau a ramane carnivor, tineti cont si de ultimele descoperiri ale specialistilor. Acestia sustin ca vegetarianismul scade fertilitatea barbatilor.

Chiar si o cantitate modesta de produse din soia, foarte apreciate de vegetarieni, poate reduce drastic numarul de spermatozoizi. Barbatii care au mancat jumatate din cantitatea zilnica de soia aveau mai putini speramtozoizi decat cei care nu s-au atins de aceste produse. Un numar redus de spermatozoizi micsoreaza sansele ca barbatul sa conceapa.

Se crede ca de vina sunt izoflavonoidele, compusi ai soiei care mimeaza estrogenul, hormonul sexual feminin. Studiile pe animale au relevat o legatura puternica intre un numar ridicat de izovlavonoide si infertilitate.

Periculoase pentru fertilitatea barbatului sunt toate produsele pe baza de soia: tofu, carnati de soia, bacon, burgeri, laptele de soia, branza, iaurtul, inghetata, bauturile si batoanele energizante. Cei mai afectati sunt supraponderalii si obezii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *