Dig refacut in Mehedinti, dupa inundatiile din 2006. Zona inundabila a Dunarii, in dreptul localitatii Cozia, este asigurata in fata intemperiilor

Digul refacut in apropierea localitatii Cozia din judetul Mehedinti va elimina riscul inundatiilor provocate de Dunare in aceasta parte a tarii.
Lucrarile la dig sunt aproape de finalizare, a spus pentru Agerpres directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, Cristian Mura.
Potrivit sursei citate, pentru consolidarea digului, executat dupa inundatiile din 2006, cand mai multe gospodarii au fost afectate, sunt folositi 2.000 de saci cu materiale de balastiera.
“Actiunea noastra este preventiva. Digul are o inaltime de 200 centimetri, iar acum il vom suprainalta, in tronsoanele vulnerabile, cu doua randuri de saci. Pentru locuitorii judetului Mehedinti nu exista, deocamdata, niciun pericol de inundatie”, a precizat Mura.
El a precizat ca pentru sectorul fluvial al judetului Mehedinti este instituit cod galben, cota de atentie la statia hidrometrica Gruia, de 610 centimetri, fiind depasita cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *