Dilema a”grevistilor” de la USL: a”Noi din ce traim?”. Senator PNL: „Cine traieste din indemnizatie nu poate sa isi doneze indemnizatia ca inseamna ca nu mai traieste din nimic”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nu si-au dat demisia din Parlament, nu au intrat in greva, ci au ales varianta „protestului parlamentar”, care le permite sa se prezinte la anumite sedinte din forul legislativ si sa incaseze indemnizatia de ales al neamului.
Presedintele PSD Victor Ponta a dorit sa se dea drept exemplu, anuntand ca va dona SMURD banii pe care ii va primi in calitate de parlamentar. Mai mult, le-a recomandat tuturor parlamentarilor USL sa-si doneze indemnizatia pe care o vor primi de la Parlament. Presedintele Crin Antonescu, absent ieri la sedinta grupurilor parlamentare reunite ale USL, a transat deja problema declarand ca se va imprumuta de la familie si prieteni pe perioada protestului parlamentar al USL, deoarece indemnizatia este singura sa sursa de venit. Si Viorel Hrebenciuc isi va dona banii castigati la Parlament. „Sunt atatea case de copii si de amarati ca asta nici macar nu este o problema”, a raspuns social-democratul cand a fost intrebat cui va dona pe perioada protestului veniturile obtinute in calitate de parlamentar.
Daca la nivelul liderilor problema a fost rapid transata, parlamentarii care traiesc doar din indemnizatie au inceput sa se intrebe din ce traiesc. Deputatul PNL, Daniel Budurescu le-a spus colegilor de partid ca se gandeste sa isi dea demisia din Parlament dupa o luna daca nu se revine asupra deciziei. El s-a interesat deja daca se poate reangaja la vechiul loc de munca.
Rezervele financiare si sotia
Colegul sau de partid, Horea Uioreanu a spus ca va trai din veniturile sotiei. Sotia in rol de salvator a fost prezenta si pe buzele altor parlamentari social-democrati.
Social-democratii Matei Bratianu si Victor Socaciu nu au fost convinsi ca trebuie sa renunte la indemnizatie. Mai mult, ei s-au abtinut cand Victor Ponta a propus la vot „protestul parlamentar” ca mod de actiune al USL.
Deputatul PSD, Ioan Damian, mizeaza insa pe rezervele pe care le-a acumulat. „Imi permit, o luna, doua, zece sa traiesc din rezerve. Rezervele ajung in functie de cat cheltuiesti, acum cu iarna asta probabil ajung mai putin”, a declarat pentru gandul Damian.
Potrivit acestuia, solutia corecta ar fi fost demisia parlamentarilor USL, deoarece ar fi avut si un impact mai mare la populatie. El a spus ca la celelalte drepturi – telefon, cazare, benzina, …

spot_imgspot_img