Directorii de la RADET acuzati de coruptie, eliberati din arest.

Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus, acuzati ca au cerut mita de la doua societati comerciale, vor fi cercetati in libertate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, eliberarea lor din arest, cu interdictia de a pleca din Bucuresti si Ilfov, transmite Mediafax.
Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, recursurile facute de directorul general al RADET Bucuresti Ion Voicu, directorul economic Dan Mavrodin si directorul de exploatare si mentenanta Ovidiu Gardus impotriva deciziei din 26 iunie a Tribunalului Capitalei de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Citeste si?Directorii de la RADET Bucuresti acuzati de coruptie au fost arestati
Instanta a admis recursurile directorilor de la RADET si a dispus ca acestia sa fie eliberati, inlocuind masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi Bucurestiul si judetul Ilfov. Decizia instantei este definitiva, astfel ca cei trei directori de la RADET vor fi lasati sa plece din Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei.
Directorii de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus, arestati pentru fapte de coruptie, au creat “perceptie negativa asupra modului lipsit de onestitate in care se deruleaza afacerile” in Romania, araa aratat judecatorul de la Tribunalul Bucuresti in motivarea deciziei din 26 iunie.
“Componenta de exemplaritate a masurii preventive se impune si raportat la perceptia partenerilor de afaceri implicati in aceste activitati, retinandu-se ca cei doi denuntatori sunt reprezentantii a doua societati comerciale multinationale (Danemarca, respectiv Germania), iar prin atitudinea inculpatilor s-a creat o perceptie negativa asupra modului lipsit de onestitate in care se deruleaza afacerile in spatiu romanesc datorita unor functionari care nu respecta valorile sociale ocrotite de lege”, a notat judecatorul Tribunalului Bucuresti in motivarea decizie.
Ion Voicu este acuzat de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), Dan Mavrodin, de luare de mita si complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata (cate trei acte materiale), iar Daniel Gardus este acuzat de luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Anchetatorii sustin ca, in februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin, in calitate de directori ai RADET Bucuresti, au pretins, “cu titlu de mita, de la reprezentantul unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate”.
Procurorii DNA mai arata ca, ulterior, procentul cerut a fost micsorat la 4%, stabilindu-se ca transele de bani sa le fie achitate directorilor, de regula, dupa efectuarea platilor.
“In baza acestei intelegeri, in perioada 13 februarie – 21 martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *