Directorul SRI, decorat de presedintele Frantei cu Ordinul Legiunii de Onoare

Directorul SRI, George Maior, a fost distins de catre presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu Ordinul Legiunii de Onoare in grad de Cavaler, informeaza SRI, conform Mediafax.
“Ceremonia, gazduita de ambasadorul Frantei, domnul Philippe Gustin, s-a desfasurat in prezenta mai multor personalitati din mediul diplomatic, academic, guvernamental si din societatea civila. Distinctia acordata directorului SRI recunoaste meritele oficialului roman in aprofundarea cooperarii cu partenerii externi, intre care Franta ocupa o pozitie strategica, in lupta impotriva amenintarilor cu care se confrunta comunitatea euro-atlantica. Procesul de transformare a Serviciului Roman de Informatii, sub conducerea domnului George Maior, a fost apreciat drept un catalizator esential pentru intensificarea cooperarii bilaterale in domeniul intelligence-ului”, se arata intr-un comunicat al SRI.
Potrivit Serviciului, George Maior a marturisit ca distinctia il onoreaza si ca, prin intermediul sau, Ordinul Legiunii de Onoare ii recompenseaza pe toti cei care au contribuit la expresia concreta a Parteneriatului Strategic dintre Franta si Romania, mai ales in domeniul securitatii si al activitatii de intelligence.
“Permiteti-mi sa aduc un omagiu celor care m-au insotit pe acest drum, impartind cu ei decoratia care mi-a fost acordata. Va asigur, domnule ambasador, de convingerea mea ca acest moment, deosebit de intens, nu reprezinta incununarea unei munci duse …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *