Donetk: Activistii prorusi au luat masuri antisemite

Activistii prorusi din regiunea ucraineana Donetk ii obliga pe evrei sa se inregistreze si sa plateasca o taxa pentru aceasta procedura, relateaza publicatiile Novosti Donbassa si The Jerusalem Post, conform Mediafax.
Citeste si: Donetk: Activistii prorusi au luat masuri antisemite
Potrivit reprezentantilor comunitatii evreiesti de la Donetk, trei barbati “cu fetele acoperite”, fluturand un steag rus, au distribuit joi pliante prin care informeaza ca “evreii cu varsta de peste 16 ani trebuie sa se prezinte pana pe 3 mai la administratia locala pentru a se inregistra”.
Citeste si: Misiune imposibila a diplomatiei la Geneva
De asemenea, evreii sunt obligati sa achite o taxa de 50 de dolari (aproximativ 36 de euro) si sa prezinte documente privind religia lor, componenta familiei si bunurile pe care le detin.
Citeste si: Degradarea si coruptia armatei ucrainene o fac victima sigura
“Daca evreii refuza sa se inregistreze, atunci cetatenia lor va fi retrasa, bunurile vor fi confiscate, iar ei insisi vor fi deportati”, mentioneaza activistii, care la 7 aprilie au proclamat “Republica de la Donetk” si au ocupat toate institutiile regionale.
Citeste si: Kerry: SUA, UE si Ucraina nu au abandonat Crimeea
Secretarul de Stat american, John Kerry, a apreciat, joi seara, ca aceste masuri antisemite sunt “intolerabile si grotesti”.
Citeste si: Acord la Geneva pentru detensionarea crizei din Ucraina
“Acest lucru este mai mult decat inacceptabil si intolerabil. Este grotesc”, a afirmat Kerry, in cadrul unei conferinte, dupa acordul la care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *