Disponibilizari in masa la Complexul Energetic Oltenia: 900 din cei o mie de salariati care trebuiau concediati in luna mai, in preaviz

Conform planului de reorganizare, o mie de angajati ai CEO vor fi dispozibilizati incepand cu 1 mai 2017. Deocamdata, 900 de mineri si energeticieni se afla pe liste, iar compania mai are nevoie de 100 de salariati pentru a ajunge la numarul propus. Cei concediati vor beneficia de salarii compensatorii.
“Numarul de persoane, inaintat joi catre AJOFM Gorj, este de 900, dar personalul total care va fi disponibilizat conform planului de dispobilizare aprobat de catre AGA este de o mie de persoane. Noi desfasuram activitatea din trei judete. Am inceput sa dam preavizele de miercuri. Cererile de plecari voluntare vor fi primite pana la sfarsitul acestei saptamani, pana vineri. Din cei 900, pensionabili au fost aproape de 680, care mai aveau putin pana la pensie, restul sunt cu plecari voluntare, oameni care si-au dorit sa plece din cadrul companiei. Pensionabilii vor primi, la plecare, pachete intre 1,3,6 si 9 salarii, depinde de timpul cat il mai are fiecare pana va iesi oficial la pensie, iar cei cu plecari voluntare vor primi noua salarii”, a declarat Sorin Boza, directorul CEO, potrivit Mediafax.
Potrivit acestuia, cei care vor fi disponibilizati din toate unitatile de productie, de la muncitori, pana la directori, acestea urmand sa fie ultimele disponibilizari din acest an.
“Alte disponibilizari nu vor mai facute in acest an. Programul initial a fost de doua mii, dar tinand cont de strategia energetica am modificat acest program de la doua mii, care era aprobat anul trecut, la o mie, pe care l-am aprobat anul acesta. Pentru anul viitor, conform planului existent, sunt 750 de persoane, dar vom reanaliza, ca si anul acesta. Oricum, nu vor fi mai multi de 750. Ramanem cu 13.400 de persoane in acest an”, a mai declarat Boza.
Persoanele disponibilizate vor sta 20 de zile in preaviz, au declarat, la randul lor, reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj.
“Avem o notificare de la CEO pentru o mie de persoane, din care 752 sunt si nominalizati deja, care isi desfasoara activitatea in unitati si subunitati din cadrul judetului Gorj, restul inca nu sunt nominalizati. Au 20 de zile de preaviz”, a precizat Romeo Chiriac, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj.
Printre cei aflati pe listele de concedieri se afla si cei trei directori de la carierele Rosia, Jilt si Tismana. Sindicalistii asteapta sa afle si numele celor 100 de persoane care nu au fost identificate deocamdata.
“900 de salariati au primit preaviz. Este vorba despre voluntari si cei care indeplinesc conditiile de pensionare. Din ceea ce stiu, mai este vorba de o diferenta de aproximativ 80-100. Eu nu stiu la actuala daca reusesc sa-i identifice pe acei salariati si, bineinteles, dorim sa vedem care vor fi respectivii salariati. Avem un principiu foarte clar, in care se spune ca nu vor fi afectati salariatii care lucreaza in activitatea de productie sau mai bine zis muncitorii. S-ar putea ca diferenta pana la o mie sa o reprezinte voluntarii”, a declarat Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.
Citeste si Guvernul acorda un ajutor de stat de aproape 200 de milioane de lei pentru Complexul Energetic …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *