DNA blocheaza falimentul fostei Blue Air Transport Aerian si incepe urmarirea penala.

Compania Blue Air Transport Aerian SA, redenumita Bata Sky Imobiliare SA este urmarita penal, iar intrarea in faliment a acesteia a fost amanata.
Tribunalul Bucuresti a admis pe 17 ianuarie cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bucuresti de supendare a procedurii de lichidare a Bata Sky Imobiliare SA, firma ce are calitate de invinuit in acest dosar.
Anterior, compania intrase in faliment. Tribunalul Girgiu a stabilit in sedinta din 17 decembrie 2013 ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa se inregistreze declaratiile de creanta astfel incat pana la 28.02.2014 sa se intocmeasca tabelul definitiv al creantelor.
Citeste si:?Blue Air Transport Aerian, in faliment
“Tribunalul Bucuresti a decis suspendarea pentru 60 de zile a procedurii de lichidare. Noi am declarat recurs si avem termen pe 29 ianuarie. Exista un dosar care vizeaza infractiuni economice comise, in perioada 2012-2013, de catre unii angajati din cadrul companiei, inclusiv cetateni straini. Este cercetat si domnul Nelu Iordache. Noua legislatie permite inceperea urmarii penale si in cazul firmelor”, a precizat, pentru Romania libera, Emil Gros, asociat coordonator in cadrul Expert Insolventa, firma desemnata lichidator judiciar in dosarul Bata Sky Imobiliare. Acesta sustine ca o astfel de masura a suspendarii procedurii de lichidare impiedica falimentul societatii.
Vezi informatiile de la Tribunalul Bucuresti
Pana la postarea pe site a acestor informatii DNA nu ne-a transmis informatiile solicitate despre acest dosar.
Compania Blue Air apartine omului de afaceri Nelu Iordache, condamnat, in prima instanta, la inchisoare pentru deturnare de fonduri (6 milioane de euro) la constructia primului tronson al autostrazii Arad-Nadlac, adjudecata de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano.Iordache, numit si “Regele asfaltului”, este si patronul Romstrade, una dintre cele mai mari companii de constructii din Romania, firma care a intrat in procedura de insolventa. Iar, Romstrade detine societatea Blue Air.
Citeste si:?O firma inregistrata in urma cu o luna in Romania a preluat operatiunile Blue Air
Blue Air a fost infiintata in 2004, fiind prima companie aeriana romaneasca, cu capital privat 100%. Aceasta a fost si prima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *