DNA confirma ca Laura Codruta Kovesi l-a primit in audienta pe Dinu Pescariu

DNA a anuntat joi, intr-un raspuns la o solicitare a Mediafax, ca omul de afaceri Dinu Pescariu a fost primit? in biroul procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Dinu Pescariu, aflat acum sub control judiciar,?declarase, recent, ca a fost primit in audienta de Laura Codruta Kovesi.
“La data de 21 iulie 2014, persoana mentionata in cererea dvs. a solicitat in scris sa fie primita in audienta de procurorul sef al D.N.A. pentru a discuta in legatura cu domeniul de activitate al institutiei pe care o conduce. Din nota de audienta a intalnirii reiese ca petentul a mentionat ca, in ultima perioada, a aflat din informatiile vehiculate in spatiul public ca D.N.A. a deschis o ancheta referitoare la dosarul “licentelor Microsoft” si, ca urmare, a mentionat ca doreste sa se prezinte la procuror si sa discute despre eventuala sa implicare in acel dosar. Intrucat dosarul era inregistrat la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, fiind in lucru, petentul a fost indrumat sa se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz”, sustine DNA intr-un raspuns la o cerere a MEDIAFAX.
Fostul jucator de tenis Dinu Pescariu a declarat ca a avut o intalnire cu procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, in biroul acesteia si i s-a sugerat sa faca denunturi.
“Am fost in birou la Kovesi si mi s-a sugerat sa fac denunturi. (…) Nu vreau sa vorbesc prea mult despre treaba asta. O sa vorbesc dupa ce dau prima declaratie in fata judecatorilor. Greseli am facut toti. Si eu am facut o greseala si mi-am recunoscut-o, asta a insemnat denuntul respectiv si legea, mi-a fost favorabila. Ce s-a intamplat ulterior… nici nu vreau sa mai spun, pentru ca mi-e lehamite vizavi de ceea ce s-a facut ulterior”, a declarat Pescariu.
“Am fost atat de prost sau de naiv incat sa am incredere in aceasta institutie a statului”, a mai sustinut Dinu Pescariu.
Fostul jucator de tenis a precizat ca cele doua dosare in care el este implicat acum sunt bazate pe un denunt “mincinos” al aceleiasi persoane, respectiv Dorin Cocos.
“Nu exista nimic real, nici in denuntul in care eu sunt trimis in judecata, nici in acest denunt. Fie a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *