Sefa echipei de control recunoaste ca inspectorii judiciari i-au umilit pe procurorii DNA

Elena Radescu, sefa echipei de inspectori care a facut controlul la DNA, si-a prezentat joi punctul de vedere in fata Sectiei pentru procurori a CSM, in legatura cu desfasurarea verificarilor, dupa ce in raportul Inspectiei Judiciare au fost prezentate opinii diferite, informeaza Mediafax.
La plecare, intrebata daca procurorii DNA au plans, Elena Radescu?a confirmat, sustinand ca au fost umiliti.Intrebata daca presiunea din timpul controlului era atat de mare incat procurorii DNA au plans, Elena Radescu a spus: “Da, au fost umiliti. Prin conduita, comportament.”
Elena Radescu este autorul unei sesizari inaintate CSM, privind modalitatea in care s-a desfasurat controlul al DNA. In sesizare, Elena Radescu reclama “lipsa de respect si de tact in timpul verificarilor” efectuate la Sectia de Combatere a Infractiunilor asimilate celor de Coruptie, precizand ca Monica Plesea si Mihaela Hitruc, doi dintre inspectori, “nu au fost multumite cu fisele, planurile de ancheta” si “au adoptat o conduita lipsita de calm bazata pe un ton ridicat. Acest lucru a creat mai multor procurori o stare de disconfort manifestata prin plans”.
Sedinta procurorilor din CSM nu a fost publica.
De asemenea, Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, va fi prezenta vineri, la ora 13.00, la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, unde are posibilitatea de a isi exprima punctul de vedere privind raportul Inspectiei Judiciare, intocmit ca urmare a controlului efectuat la parchetul anticoruptie.
Luni, 16 octombrie, la ora 10.00, este asteptat la Sectia pentru procurori Gheorghe Stan, inspector sef adjunct al Inspectiei Judiciare.
In spatiul public au aparut mai multe informatii din continutul raportului Inspectiei Judiciare.
DNA arata intr-un comunicat de presa, transmis vineri, ca Inspectia Judiciara a lansat in spatiul public informatii din raportul facut in urma controlului la aceasta unitate de parchet, inainte ca Directia Nationala Anticoruptie sa formuleze obiectiuni.
“Directia Nationala Anticoruptie isi exprima dezaprobarea fata de modul in care conducerea Inspectiei Judiciare gestioneaza datele continute intr-un document …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *