DNA.Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Dan Motreanu, SUSPECTAT de spalare de bani pentru campania electorala a PNL din 2008. Reactia liberalului

UPDATEProcurorii ?Directiei Nationale Anticoruptie?au dispus efectuarea urmaririi penale fata de?MOTREANU DAN STEFAN, deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (PNL).
?Dan Motreanu este suspectat de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit si de spalare a banilor.
Mai precis, in 2008, ?Motreanu ar fi primit 250.000 de euro de la Cristian Bigiu, pe atunci vicepresedinte CJ Buzau. Banii erau destinati campaniei electorale pentru alegerile locale si generale din acel an.?
In acelasi dosar este urmarit penal pentru fapte similare si fostul deputat si lider PNL George Scutaru. Potrivit DNA, Scutaru ar fi primit de la Bigiu suma de 170.000 de euro tot pentru campania electorala din 2008. Cei doi lideri PNL ar fi stiut ca banii primiti de la Bigiu ar fi provenit din luare de mita. In acest dosar se fac investigatii si fata de alte persoane.
Cristian Bigiu, in calitate de vicepresedinte CJ,?este suspectat, intre altele ca ar fi primit 1.000.000 de euro mita pentru a sprijini ?demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau. Bigiu este suspectat si pentru alte fapte de coruptie savarsite si din functiile de prefect si de presedinte CJ Buzau. El a fost arestat preventiv perioade lungi.
===
UPDATE: Procurorii DNA arata ca Dan Motreanu a primit?250.000 de euro de la o persoana denuntatoare pentru??finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care face parte.?
Exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de Motreanu, precizeaza DNA. Astfel, Motreanu a primit mita de la aceeasi persoana de la care a primit si George Scutaru.
******
UPDATE:??Deputatul PNL Dan Motreanu a declarat, joi, la iesirea de la DNA, ca procurorii i-au spus ca este suspect intr-un dosar, fara a-i da alte amanunte, urmand sa fie audiat.?
Dan Motreanu este suspectat de spalare de bani si de folosirea functiei pe care o avea in PNL pentru a-l determina pe vicepresedintele CJ Buzau, Cristian Bigiu, sa comita infractiuni. Mai precis, Bigiu a luat mita din care 170.000 de euro ar fi ?dat?partidului, respectiv PNL
Bigiu, anchetat in mai multe dosare de coruptie, este DENUNTĂTOR. El i-a indicat pe Motreanu si George Scutaru ca beneficiari ai mitei pe care a recunoscut ca a primit-o.
Citeste si:?Ce a declarat Dan Motreanu la iesirea de la DNA
*******
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, liberalul Dan Motreanu, este audiat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul fostului consilier prezidential George Scutaru.?
Dan Motreanu ar fi implicat in dosarul lui George Scutaru, fost consilier prezidential al lui Klaus Iohannis, si potrivit unor surse judiciare urmeaza sa primeasca calitatea de suspect in acest dosar.?
Motreanu a ajuns la sediul DNA?cu putin timp inainte de ora 10.00, la intrare nefacand nicio declaratie despre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *