Doi englezi din Statul Islamic, UCISI intr-un atac cu avioane fara pilot ale Marii Britanii

Doi cetateni britanici care faceau parte din gruparea jihadista Statul Islamic (SI) au fost ucisi in Siria, intr-un atac al?Fortelor aeriene regale (RAF), ordonat fara aprobarea Parlamentului, relateaza Mediafax.?
Astfel,?Reyaad Khan din Cardiff si Ruhul Amin din Aberdeen au fost ucisi intr-o “actiune de autoaparare”, care a avut loc fara aprobarea Parlamentului, a confirmat David Cameron.?
Citeste si:?Operatiuni secrete de lichidare a liderilor SI
Cameron a aparat atacul, in Camera Comunelor, apreciind ca a fost “necesar si proportionat”.?Cel putin sase atacuri teroriste impotriva Marii Britanii au fost dejucate in ultimele 12 luni, le-a spus el parlamentarilor.
Riscurile cu care se confrunta Marea Britanie in privinta violentelor extremiste “sunt mai acute, in prezent, ca niciodata”, a subliniat premierul.
Critici au denuntat imediat “atacul secret” ca “fara precedent” si “ingrijorator”.
Un al treilea britanic, Junaid Hussain, a fost ucis inr-un atac cu un avion american fara pilot, sase zile mai tarziu, pe 24 august, a dezvaluit Cameron luni.?Hussain era un “lider important” in campania cibernetica a SI.
Toti cei trei britanici au fost ucisi la Rakka, in Siria, considerata capitala “califatului” anuntat de jihadisti.
Atacul RAF l-au vizat in mod expres pe Khan, dar au fost ucisi si Amin si inca un barbat.?Khan a plecat in Siria la sfarsitul lui 2013 si a aparut intr-o inregistrare video in care-i indemna pe occidentali sa se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *