Doina Pana, vicepresedintele PSD: Comisia si-a incheiat activitatea de evaluare a ministrilor. Vor fi remanieri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit lui Pana, sedinta Comitetului Executiv National in care se va discuta despre remanieri ar putea avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare.
„Ne-am incheiat prima parte a muncii, acea comisie, legat de evaluarea realizarilor programului de guvernare, si urmeaza partea cu resursa umana, care va dura mai mult, evident. A fost o munca contra cronometru si, la ora actuala, raportul este gata, asteptam ca doamna prim-ministru sa il ia si sa il analizeze, iar, impreuna cu propriile dumneaei concluzii, sa vina intr-un CEx, care probabil va fi chiar la sfarsitul saptamanii viitoare sau cel mult cealalta saptamana, incat sa gandim o remaniere in Comitetul Executiv National”, a declarat Doina Pana.
Intrebata daca vor exista remanieri, in urma acestui raport, Doina Pana a raspuns: „Din punctul meu de vedere, da”, adaugand ca nu aceasta comisie face propuneri de schimbare a unor ministri, ci doar informeaza premierul asupra activitatii acestora.
Vicepresedintele PSD a precizat ca s-a tinut cont, la intocmirea raportului, de gradul de indeplinire a obiectivelor din programul de guvernare si de modul in care au fost comunicate public masurile luate.
„A fost o analiza foarte ampla, in sensul ca, pe baza rapoartelor pe care le-au inaintat ministrii, am confruntat cu ce scrie in programul de guvernare (…). Am comparat rapoartele cu datele din programul de guvernare, am comparat si cu ce trebuia sa scoata Parlamentul, ca legislatie, pentru ca pot fi situatii in care o hotarare de guvern sa nu o poti scoate, ca ministru, pentru ca nu a fost modificat ceva legislativ in Parlament. Pe urma, am facut o analiza foarte ampla pe modul cum au stiut sa comunice realizarile la fiecare minister, pentru ca, din punctul meu de vedere si nu numai al meu, cea mai mare problema a noastra este, ca guvernare, nu ca nu luam masuri bune, ca le luam, dar nu stim sa le facem cunoscute incat sa ajunga la publicul larg. Practic, am monitorizat toate aparitiile TV, toate conferintele de presa, toate deplasarile in teritoriu ale fiecarui ministru si, in functie de toate aceste date, s-a intocmit acest raport, care eu zic ca va fi baza pentru hotararea pe care o va lua doamna prim-ministru, legat de remanierile care vor fi”, a explicat Pana.
Potrivit Doinei Pana, raportul intocmit de comisie, formata din 9 membri, este unul obiectiv, bazat pe cifre.
„Este o fotografie, in sensul ca nu imi dau eu cu parerea ca, din punctul meu de vedere, a fost defectuoasa, ci atatea aparitii TV, atatea conferinte de presa, atatea deplasari in teritoriu. Raportul este bazat pe cifre, este foarte, foarte obiectiv, nu este nimic subiectiv in acest raport”, afirma Pana.
Vicepresedintele PSD a mai spus ca fiecare membru al comisiei s-a ocupat de alt domeniu, dar a refuzat sa spuna ale caror ministri le-a analizat personal activitatea, mentionand doar ca nu s-a ocupat de Ape si Paduri, portofoliu pe care l-a detinut pana la inceputul acestui an si care este ocupat in prezent de Ioan Denes, colegul din organizatia PSD Bistrita-Nasaud.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca va stabili impreuna cu premierul Viorica Dancila data Comitetului Executiv National al partidului, precizand ca sansele ca actuala componenta a Executivului sa ramana neschimbata sunt zero.
„Cand se intoarce doamna prim-ministru din aceste vizite oficiale, impreuna cu dumneaei stabilim data Comitetului Executiv”, a raspuns Dragnea.Intrebat daca exista posibilitatea ca niciun ministru din Cabinetul Dancila sa nu fie remaniat, el a raspuns: „Zero”.?
Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit, joi seara, despre ministrii din …

spot_imgspot_img