Domeniul .asia a devenit disponibil

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Incepand de astazi, este disponibil domeniul regional .asia, care vine dupa lansarea domeniului .eu, anul trecut, si care este gandit sa fie folosit pe scara larga si sa se alature domeniilor .com si .net.

„Domeniul .asia se comporta asemeni unui canal sau portal, dovedind apartenenta la piata asiatica”, a spus Edmon Chung from DotAsia, o companie cu sediul in Hong Kong-based care a castigat dreptul de a organiza domeniul.

Domeniul ofera o modalitate mai simpla de a directiona clientii catre produsele tale. „Cercetarile noastre demonstreaza ca ?Asia? este unul dintre cei mai cautati termeni, astfel incat avand un site .asia, indexarea pe Google si Yahoo va deveni mult mai buna”, a adaugat Chung. El spune ca preturile pentru adresele web se vor cifra intre minim 10 si cateva sute de dolari, in functie de solicitari.

Detinatorii de marci comerciale, guvernele si autoritatile vor putea sa inregistreze adrese web pe acest domeniu, in perioada initiala a ofertei. Publicul larg va putea sa liciteze incepand din februarie.

Chung a explicat ca brand-urile mondiale din Asia, dar si din afara ei, ar putea fi interesate de noul domeniu, iar sufixul ar fi complementar pentru domeniile specifice fiecarei tari.

El se asteapta ca in primul rand companiile de turism sa fie printre primele care isi vor exprima interesul, in special cele cu sloganuri care cuprind cuvantul Asia.

Perioada initiala de atribuire va fi folosita pentru a preveni disputele dintre organizatii si utilizatorii particulari care vizeaza un anume nume de domeniu. Daca mai multe cereri sunt considerate la fel de indreptatite, ele vor fi atribuite prin intermediul unei licitatii organizata de organizatia non-profit.

spot_imgspot_img