Donald Trump afirma ca “ambele parti” sunt de vina pentru violentele de la Charlottesville

Declaratiile sale vehemente, facute in cursul unei conferinte de presa haotice la Trump Tower, din New York, contrasteaza cu declaratia solemna de luni, de la Casa Alba, in cursul careia a denuntat, citind de pe prompter, a”violentele rasiste” inacceptabile.
O femeie de 32 de ani a fost ucisa la Charlottesville, cand un neonazist de 20 de ani, James Fields, a lovit intentionat contramanifestantii cu vehiculul sau.
In picioare, in fata usilor aurite ale liftului din turnul sau din Manhattan, presedintele american, din ce in ce mai criticat in propria sa tabara, a inceput prin a afirma ca prima sa declaratie, facuta sambata, care a fost evaziva, este explicabila prin faptul ca nu detinea suficiente informatii.
“Evenimentele abia avusesera loc”, a spus el pentru a justifica reactia sa vaga.
Insa, in fata intrebarilor la foc automat ale reporterilor, Trump si-a justificat ulterior prima abordare. a”Cred ca ambele parti au gresit”, a spus el. Langa el, fostul general al Puscasilor Marini John Kelly, noul secretar general al Casei Albe, a ramas imobil pe parcursul acestei lungi tirade.
a”Am privit foarte indeaproape, mult mai indeaproape decat majoritatea oamenilor. Erau un grup, de o parte, care era agresiv. Si era un grup de cealalta parte care era, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea sa spuna acest lucru”, a atras el atentia.
“Ce este de spus despre Stanga Alternativa care a atacat Dreapta Alternativa, cum ii spuneti voi? Nu au si ei o parte din responsabilitate?”, a intrebat liderul de la Casa Alba.
“Am condamnat neonazistii. Dar nu toti oamenii care erau acolo erau neonazisti sau sustinatori ai suprematiei rasei albe, departe de acest lucru. Erau oameni de bine de ambele parti”, a insistat Trump.
Declaratiile presedintelui au fost salutate de David Duke, fostul lider al Ku Klux, Klan, care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *