Donald Tusk propune organizarea unui summit extraordinar UE in Romania la cateva saptamani dupa Brexit

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus organizarea unei serii de 13 summituri in urmatorii doi ani, cu scopul reformarii UE, inclusiv a unui summit extraordinar in Romania, ce ar urma sa aiba loc la cateva saptamani dupa data la care este programata sa se incheie procedura Brexit, scrie Mediafax.
Presedintele Consiliului European, care coordoneaza calendarul summiturilor UE, si-a prezentat propunerile, marti, dupa ce s-a consultat cu liderii statelor UE in legatura cu reformarea Uniunii Europene, actiune care a devenit urgenta in urma deciziei Marii Britanii de a se iesi din Blocul Comunitar.
Calendarul reuniunilor, care incepe cu discutiile de la Bruxelles, programate saptamana aceasta, include summiturile UE organizate in mod regulat in urmatorii doi ani, dar si intalniri informale pe teme speciale.
In plus, calendarul include un summit UE special care ar urma sa se desfasoare in Romania la cateva saptamani dupa data la care Marea Britanie este programata sa paraseasca Uniunea Europeana (martie 2019), cat si o reuniune speciala pe teme de securitate la Viena, anul viitor.
“Sunt foarte fericit sa observ dorinta dumneavoastra de a accelera activitatea si de a depasi sentimentul de neputinta”, le-a transmis Tusk liderilor UE printr-o invitatie scrisa inainte de reuniunea programata sa inceapa joi.
“Pe baza consultarilor (…) este clar ca, de asemenea, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *