Dosarul Referendumului: Robert Negoita si Constantin Nita, audiati in calitate de martori. Cand ii vine randul lui Ponta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE: Premierul Victor Ponta va fi citat in data de 11 martie ca martor in dosarul Referendumului, a decis, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie.
UPDATE 11:23: Constantin Nita a iesit, vineri, in jurul orei 11.20, de la Instanta Suprema, unde a fost audiat ca martor in dosarul Referendumului, in care este judecat ministrul Liviu Dragnea.
UPDATE 10.44: Robert Negoita a declarat, la iesirea de la Instanta Suprema, ca a discutat cu procurorii despre modul in care au fost desfasurate alegerile.
„Am discutat ce-mi amintesc din ziua votului, cum ne-am organizat”, a transmis primarul Sectorului trei.
UPDATE 9.33:?Primarul Sectorului trei?Robert Negoita?si Constantin Nita sunt audiati, vineri, in dosarul Referendumului, in calitate de martori.
—————–
Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca, vineri, noul termen in dosarul Referendumului, in care este judecat ministrul Liviu Dragnea. Printre persoanele audiate s-ar putea afla si premierul Victor Ponta.
Premierul a fost citat ca martor si la un termen anterior al dosarului in cauza?de?catre avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat. Avocatul a mai cerut atunci audierea a 18 coordonatori judeteni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.
Citeste si:?Ponta, citat ca martor in dosarul Referendumului
Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.
Citeste si:?Marian Oprisan, audiat in dosarul „Referendumul”
In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea …

spot_imgspot_img