Dovezi matematice ale existentei lui Dumnezeu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cosmologul si preotul Michael Heller este castigatorul de anul acesta al Premiului Templeton pentru lucrarea prin care demonstreaza cum poate fi dovedita existenta lui Dumnezeu cu ajutorul matematicii, relateaza „Times”. Distinctia este acordata de fundatia omonima pentru cercetari stiintifice dedicate progresului spiritual al omenirii.
Prieten cu fostul papa Ioan Paul al II-lea, polonezul Michael Heller este profesor de filosofie la Academia Pontificala de teologie din Cracovia. El s-a specializat in formule complexe care fac posibila explicarea oricarei notiuni prin intermediul calculelor matematice.

Pentru performantele sale stiintifice, Heller a fost desemnat castigatorul Premiului Templeton, care este mai consistent decat premiile Nobel. Cercetatorul va primi din partea fundatiei care acorda anual aceste distinctii peste 1,6 milioane de dolari.

In varsta de 72 de ani, profesorul Michael Heller este cel de-al 38-lea castigator al premiului. Distinctia ii va fi inmanata de catre ducele de Edinburg, la 7 mai a.c., in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Buckingham Palace.

Juriul care desemneaza laureatul acestei distinctii nu tine cont de apartenenta religioasa a candidatilor, de rasa sau de sex. Din juriul de anul acesta a facut parte pentru prima oara si o personalitate din Romania, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel.

Fundatia Templeton, care acorda premiul, a fost fondata de americanul de origine britanica Sir John Templeton, numit cavaler de regina Elisabeta a II-a pentru activitatile sale filantropice. Fondatorul a fixat valoarea premiului astfel incat s-o depaseasca pe cea a Nobelului, deoarece considera descoperirile spirituale superioare celor „provenite din ambitii omenesti”.

spot_imgspot_img