Au fost descoperite genele imbatranirii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Descoperirea unei modalitati de incetinire a procesului de imbatranire a fost unul dintre punctele urmarite constant de specialisti in cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul timpului. Dupa numeroase studii, cercetatorii americani de la Universitatea Washington din Statele Unite ale Americii au descoperit 25 de gene care joaca un rol crucial in procesul de imbatranire.

Potrivit acestora, descoperirea ar putea ajuta la producerea unor pastile care sa incetineasca procesul general al trecerii anilor. Rezultatele studiului au fost publicate in revista stiintifica „Genome Research”, arata „Daily Mail”. Cercetatorii au identificat o serie de gene la cobaii pe care au desfasurat studiile, responsabile cu reglarea procesului de imbatranire.

Potrivit acestora, oamenii dezvolta versiuni similare genelor descoperite la cobai, ele urmand a fi folosite in tratarea unor afectiuni care apar odata cu varsta inaintata. „Acum ca am reusit sa identificam aceste gene si avem informatii referitoare la ele, avem posibilitatea de a continua studiile in cazul oamenilor.

Speram sa reusim sa manipulam aceste gene pentru a imbunatati durata de viata, dar si calitatea ei, pentru ca la o anumita varsta oamenii sa fie sanatosi, fara a suferi afectiuni legate de trecerea anilor”, a explicat coordonatorul studiului, dr. Brian Kennedy. Cercetatorii sustin ca descoperirea celor 25 de gene si la nevertebrate este un lucru deosebit de important, deoarece cele doua specii sunt despartite de 1.5 milioane de ani de evolutie.

Alimentatia sanatoasa prelungeste viata

Unele dintre genele descoperite erau legate si de comportamentul alimentar. Studiile realizate pana in prezent pe animale au aratat ca restrictionarea drastica a regimului de viata, prin impunerea unei alimentatii sanatoase, poate ajuta de asemenea la prelungirea duratei de viata si la incetinirea procesului de imbatranire.
„Majoritatea persoanelor nu sunt de acord sa li se reduca si sa li se controleze dieta intr-un mod drastic, pentru a obtine ca rezultat prelungirea si imbunatatirea vietii. Insa in viitor, vom putea sa realizam acest lucru cu ajutorul unei pastile”, a afirmat dr. Matt Kaeberlein, membru al echipei de cercetatori de la Universitatea Washington.

spot_imgspot_img