Dragnea arata bugetele Ministerului Dezvoltarii, din ultimii sase ani, ca sa-l contrazica pe Basescu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, Liviu Dragnea, spune ca, intrucat Traian Basescu “are o problema serioasa in ultimul timp” cu bugetul de la ministerul pe care il conduce, va face luni o conferinta de presa in care va prezenta o comparatie intre bugetele din 2009 pana in 2014, anunta Mediafax.
Liviu Dragnea a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca, tinand cont ca presedintele Traian Basescu “tot are o problema serioasa in ultimul timp” cu bugetul de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, va face, luni, o conferinta de presa in care va prezenta o comparatie intre bugetele ministerului din 2009 pana in 2014, precum si modul cum au fost repartizati banii in acei ani.
“M-am hotarat ca luni sa fac o conferinta de presa pentru a-i raspunde si dumnealui (n.r. – Traian Basescu) si doamnei Udrea, pentru ca am inteles ca a venit cu niste grafice pe la televizor. Si o sa le satisfac curiozitatea si daca tot si-au dorit lucrul acesta, o sa prezint publicului o comparatie atat intre bugetele ministerului din 2009 pana in 2014, cat si alta comparatie interesanta: modul cum au fost repartizati banii in acei ani. Spre deosebire de acest an, 2013-2014, cand este pentru prima data cand fondurile se repartizeaza transparent si dupa niste criterii de prioritizare clar trecute in acte normative, cu repartizarea facuta anul trecut toata pusa pe site, ceea ce nu s-a mai facut si o sa vedem daca o sa le placa”, a spus Dragnea.
Vicepremierul a mai spus ca va prezenta si o comparatie intre gradul de absortie a fondurilor europene pentru acest minister.
Presedintele Traian Basescu i-a transmis, miercuri, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrisoarea in care solicita respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenti din proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 111/2013.
Presedintele mentiona, intre altele, in scrisoarea transmisa presedintelui Camerei Deputatilor ca, in sedinta de marti, plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *