Scandalos. A fost data afara dupa ce a facut publice abuzurile impotriva copiilor institutionalizati.

Politia a deschis o ancheta la un centru de plasament din Galati dupa ce fosta directoare a realizat inregistrari audio in care angajate ale unitatii ii jignesc si ii ameninta cu bataia de copiii institutionalizati, reprezentantii DGASPC suspendand-o din functie pe femeie si reclamand-o pentru abuz, scrie Mediafax.
Fosta directoare de la Centrul de plasament numarul 3 din municipiul Galati a realizat mai multe inregistrari audio in care ingrijitoarele din unitate ii cearta si le vorbesc urat copiilor institutionalizati, dupa ce, sustine aceasta, la sfarsitul anului 2013, a aflat despre practicile abuzive impotriva minorilor de la o fetita internata care i-a cerut explicatii cu privire la o serie de cuvinte obscene auzite in centru.
“Am constatat abuzuri fizice insemnand batai cu palma, cu diferite obiecte contondente – lingura, bat – si abuzuri emotionale de genul unor apelative indecente adresate copiilor”, a declarat femeia, care a lucrat noua ani in centrul respectiv.
Dupa realizarea inregistrarilor audio, fosta directoare a centrului a sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, care a declansat o ancheta in acest caz. In urma anchetei demarate de DGASPC Galati, una dintre infirmierele din centru a fost concediata.
Din inregistrari reiese ca infirmierele ii jignesc pe copiii cu dizabilitati, folosesc cuvinte obscene si ii ameninta cu bataia.
“Ba, taceti din gura ca va bat, azi e ziua voastra! Stai ca scot eu un bat acum, las ca te omor eu”! sau “Ce vrei fa? Iti trebuie barbat, fa, da-i drumu ca te leg”, se aude intr-o inregistrare.
Intr-o alta inregistrare, o ingrijitoare povesteste alteia cum a batut cu palma un copil din centru, apoi l-a lovit cu o lingura peste maini: “I-am dat o palma-n cap, mai tare plangea, i-am dat cu lingura peste maini, mai tare”.
In urma depunerii unei reclamatii scrise si a inregistrarilor audio, fosta directoare, care lucra de noua ani in centrul de plasament, a fost suspendata din functie, in 20 februarie, urmand sa fie cercetata disciplinar pe motiv ca a folosit ilegal un sistem de inregistrare.
“Am reclamat-o pentru abuz. Pentru a putea fi montat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *