Dragnea impune reguli noi ministrilor

Recent inscaunatul presedinte al PSD nu lasa nici o zi sa treaca fara a sublinia ca, de acum inainte, Guvernul nu va mai lua decizii de capul sau, ci se va supune ordinelor venite din Kiseleff. Dragnea se preocupa inclusiv de noul Cod Fiscal si de ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor.
Pe motiv ca PSD “deconteaza tot ce face un Guverna” si ca social-democratii sunt cei care participa in alegeri, Liviu Dragnea a stabilit reguli clare pentru membrii Cabinetului Ponta, pe care a tinut sa le enunte si public. Potrivit noului presedinte al PSD, premierul Ponta, aflat in concediu in SUA, ar fi fost de acord cu aceasta “atitudinea”, pentru ca “e normal sa fie asaa”.
Ministrii, purtatorii de cuvant ai parlamentarilor PSD
Membrii Cabinetului Ponta vor continua sa vina in fata conducerii PSD pentru a oferi explicatii despre proiectele pe care le au in lucru, asa cum s-a intamplat cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, care a venit la sedinta de luni a Biroului Permanent al PSD pentru a prezenta principalele puncte ale rectificarii bugetare. Daca nu au proiecte la care sa dea explicatii, ministrii tot nu scapa: au misiunea sa propuna, la fiecare sedinta a conducerii PSD, “macar o tema de discutata”. Poate fi o problema guvernamentala, una ideologica sau una “de foarte mare actualitatea”.
De asemenea, ei vor trebui sa comunice “mai binea” si “mai desa” cu parlamentarii social-democrati, astfel incat senatorii si deputatii PSD “sa fie informati continuua”, iar premierul Ponta sa cunoasca, la randul sau, parerile alesilor despre actul guvernamental.
Cat despre aparitiile publice, membrii Guvernului se vor abtine “sa comenteze divorturi sau violuria” si vor vorbi despre “ce fac ei pentru romani si pentru taraa”. “Un ministru care comenteaza alte teme nu ajuta nici Guvernul, nici pe premier, nici partidul, oamenii asteapta de la ministri sa le spuna ce fac ei bine pentru Romaniaa”, a explicat Dragnea ieri, intr-o conferinta de presa.
Salariile demnitarilor?si Codul Fiscal
Liviu Dragnea este deranjat si de modul in care au evoluat lucrurile dupa ce Guvernul a adoptat, sub conducerea interimarului Gabriel Oprea, ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor. “Constat ca nu o prea o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si adoptat-o. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o asuma nimeni, atunci o rezolvam in Parlament. Si, in Parlament, o sa propunem respingerea ei, ca sa inchidem acest subiecta”, a avertizat presedintele PSD. Fara a uita, bineinteles, sa-l ia peste picior pe premierul Ponta: “unii isi doneaza marirea de salariia”.
Cat despre noul Cod Fiscal, Dragnea a anuntat, miercuri seara, ca a solicitat Ministerului de Finante un studiu de impact, in perspectiva sesiunii extraordinare in care se va discuta cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis. Dincolo de faptul ca Dragnea i-a trasat o sarcina lui Teodorovici ca si cum ar fi fost sef si la Palatul Victoria, merita remarcat ca, pe acest subiect, liderul PSD se situeaza pe aceeasi lungime de unda cu opozitia, care a atras atentia, in mai multe randuri, ca nu au fost analizate efectele pe carele-ar produce noua legislatie fiscala (Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala). La sfarsitul lunii martie, cand a prezentat sinteza celor doua coduri, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *