Dragnea vrea alegerile prezidentiale si cele parlamentare la aceeasi data

Publicat la: 28.09.2015 23:37 Ultima actualizare: 28.09.2015 23:38

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara ca i se pare un lucru firesc ca alegerile prezidentiale si cele parlamentare sa fie organizate la aceeasi data, iar mandatul unui parlamentar sa dureze cinci ani.

“Este firesc sa fie parlamentarele cu prezidentialele si sa avem toate alegerile intr-un an. De ce am zis cinci ani? Din doua motive: nu cred ca e corect sa se micsoreze mandatul presedintelui si alt motiv e ca cele europarlamentare sunt din cinci in cinci ani. Atunci am avea sansa ca, intre alegerile din 2015 sa zicem si pana in 2020, sa fie cinci ani in care nu sunt campanii electorale, in care nimeni nu mai e tentat sa fie populist, nimeni nu mai e tentat sa faca scandal”, a afirmat Dragnea la TVR, potrivit Agerpres.
Totodata, el a mentionat ca este nevoie de o clarificare a modului de organizare a campaniilor electorale, facand referire la dosarul “Referendumul” in care a fost condamnat la un an inchisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

“Am sentimentul profund al nevinovatiei mele. Sunt absolut convins ca nu am incalcat legea cu absolut nimic in ceea ce priveste campania de la Referendum. In acelasi timp, cred ca este nevoie de o clarificare a modului cum se organizeaza campaniile electorale, pentru ca faptul ca eu ma simt profund nevinovat, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *