Dragnea, despre devansarea termenului procesului sau: E acelasi lucru pentru mine

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 18.10.2013 14:36 Ultima actualizare: 18.10.2013 14:49

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca e acelasi lucru pentru el faptul ca termenul procesului sau a fost devansat cu trei luni, aratand ca, asa cum ar fi mers la proces in luna februarie, va merge si in noiembrie.
Intrebat cum vede faptul ca a fost devansat termenul procesului sau cu trei luni, Dragnea a raspuns: “La fel. Cum mergeam in februarie, merg si in noiembrie. E acelasi lucru pentru mine”.

Intrebat de ce a fost devansat termenul, Dragnea a precizat: “Nu ma intrebati pe mine, ca nu am decis eu”.
Dosarul “Frauda la referendum”, in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, va incepe in 15 noiembrie, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA si a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit initial la 18 februarie 2014.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a preschimbat primul termen in dosarul “Frada la referendum” si a stabilit ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme.
Instanta a admis astfel cererea transmisa in 9 octombrie de Directia Nationala Anticoruptie, care a aratat ca primul termen de judecata, stabilit de instanta la 18 februarie 2014, este prea lung si ar trebui schimbat pentru a se asigura judecarea cu celeritate a acestui dosar. Procurorii au sustinut in cerere ca dosarul este unul complet, cu numerosi martori.
Completul de judecata caruia i-a fost repartizat aleatoriu acest caz a facut o cerere la Barou, in 10 octombrie, pentru stabilirea unor avocati din oficiu pentru toti inculpatii din acest dosar.
Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie dosarul “Frauda la referendum”, in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014.
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, “cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *