Dragnea: In opinia mea, draftul Raportului MCV contine referiri favorabile Guvernului

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 21.01.2014 19:22 Ultima actualizare: 21.01.2014 19:23

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca, in opinia sa, draftul Raportului MCV contine referirile favorabile Guvernului, el aratand ca, pe ansamblu, documentul contine si laude si critici si ca Raportul consemneaza faptul ca institutiile statului de drept functioneaza si ca directia e buna.
“In opinia mea, in MCV referirile la Guvern sunt favorabile. In ceea ce priveste ansamblul acestui draft de raport, eu cred ca sunt si laude si critici si, pana la urma, se spune ca institutiile statului de drept functioneaza, ceea ce este foarte important si ca directia este una buna”, a spus Dragnea.

Intrebat de un jurnalist cum comenteaza faptul ca in Raportul MCV se precizeaza ca exista neclaritati referitoare la procesul descentralizarii, mai ales in privinta impactului asupra luptei impotriva coruptiei la nivelul autoritatilor locale, Dragnea a raspuns: “Am citit si eu acelasi draft si cred ca ne-am uitat din unghiuri diferite la ce scrie acolo”.
“Informatia este cu totul alta si este o informatie importanta si anume faptul ca descentralizarea nu a fost perceputa sau nu a fost analizata sau definita de cei care au facut Raportul MCV ca ar putea influenta in mod negativ coruptia (lupta impotriva coruptiei, n.r.), ceea ce este un lucru foarte important, pentru ca in perioada trecuta se tot vorbea ca descentralizarea stimuleaza coruptia la nivel local. Doamne fereste! In toata Europa este lucrul asta”, a adaugat Dragnea.
El a spus ca Raportul MCV sugereaza realizarea unui echilibru intre responsabilitatile care se transfera catre autoritatile locale si pastrarea posibilitatii de a efectua controlul si verificarea.
“Tot in acest draft se vorbeste pentru prima data despre niste proiecte ale Guvernului si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *