Dragoste cu de-a sila in USL: Cine l-a iubit pe Antonescu si cine nu a crezut in el. …

Lui Crin Antonescu pare sa nu-i mai pese de oamenii care l-au sustinut, aproape neconditionat, inca de la fondarea Uniunii Social Liberale. El a anuntat, marti, ca l-ar pune premier pe Traian Basescu.
Declaratia a fost facuta de seful USL, luni seara, in cadrul emisiunii “Butonul de panica” de pe B1TV.
“Daca, sa zicem, eu ajung Presedinte si in decursul mandatului meu domnul Traian Basescu, in fruntea unor formatiuni politice castiga niste alegeri, atunci il voi desemna premier. Dar este o ipoteza, sau un manunchi de ipoteze cu grad foarte mic de probabilitate”, a afirmat lideul PNL.
Cu toate astea, Victor Ponta nu vrea sa admita ruperea USL. El declara, tot luni seara si tot la B1TV, ca il sustine in continuare pe Crin Antonescu la resedintie si ca nu s-a pus in discutie ruperea aliantei. de aceeasi parere sunt si alti lideri PSD care, inca de la infiintarea aliantei, declara cu toata convinegrea ca Antonescu este cel mai bun candidat pentru presedintie.?
Ponta l-a sustinut pe Antonescu din prima zi
?La putin timp dupa infiintarea USL, mai exact la 30 martie 2011, Victor ponta anunta ca “Antonescu este candidatul USL la presedintia Romaniei”. Premierul spunea atunci ca el mai are de invatat e la Antonescu. “In ceea ce ma priveste, consider ca ar fi prematur. Mai am inca de invatat destule ca sa ma prezint la o astfel de candidatura. Astazi, in mod indubitabil, candidatul USL este Crin Antonescu”, a spus Victor Ponta.
Ponta nu s-a dezis de Antonescu nici in 2013. La 29 aprilie, premierul sustinea ca “PSD va avea candidat propriu la prezidentialele din 2019. USL are un singur candidat in 2014: Crin Antonescu”.
Dar nu numai Victor Ponta il sustine pe liderul PNL pentru alegerile prezidentiale de anul viitor.
Dragnea, Rus si Vanghelie, mergeau pe mana lui Ponta
La 5 iulie 2011, Liviu Dragnea a declarat ca Antonescu o sa fie prezidentiabilul USL in 2014. Secretarul general al PSD a facut aceasta declaratie, in iulie 2011, in contextul lansarii unor zvonuri potrivit cum ca Sorin Oprescu ar putea fi candidatul sustinul de PSD.
CITITI SI: Dragnea: Varianta ca Oprescu sa fie prezidentiabilul USL in 2014 e exclusa, candidatul e Antonescu
25 aprilie 2013. Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, se declara gata sa sustina candidatura prezidentiala a lui Crin Antonescu, daca USL va mai exista in 2014.
Si Dan Voiculescu a fost de acord cu propunerea USL pentru prezidentialele din 2014. La 28 ianuarie 2013, Voiculescu comenta: “Eu va asigur si vreau pe aceasta cale sa linistesc pe cei din opozitie, ca PNL nu va avea probleme majore la congres si Cri Antonescu va fi presedintele Senatului si candidatul PNL la prezidentiale”. Declaratia a fost facuta in contextul in care presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a fost intrebat despre o posibila a treia suspendare a presedintelui Basescu.
La 23 mai 2013, Mariean Vanghelie a declarat ca l-ar sustine pe Antonescu, dar asta doar pentru ca merge pe linia PSD. Declaratiile au fost facute in contextul in care se discuta despre sustinerea lui Sorin Oprescu la prezidentiale. “Eu ii urez succes, sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa candideze si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *