Dulceata de nuci verzi: Cum se prepara

Culegem nucile in prima parte a lunii iunie (in zonele unde vara se instaleaza foarte devreme), inainte de a se intari coaja de sub stratul verde, si le alegem pe cele nevatamate, cele lovite pot avea un gust prea amar.
Alegem 100 de nuci, pe care le decojim pana la partea alba. Pe masura ce se decojesc (ne folosim de manusi), se si pun intr-un vas cu apa cat mai rece, in care, optional, putem pune un pliculet de sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Citeste si?Dieta minunte de la Doctor Oz: vei topi toate privirile pe plaja in aceasta vara. Regimul pentru sase zile
Dupa aceasta operatiune, schimbam apa nucilor, o inlocuim tot cu apa rece si le lasam la frigider pentru 6-12 ore, timp in care mai schimbam apa. La finalul aceste perioade schimbam din nou apa si le punem intr-o cratita, le oparim, pregatindu-le efectiv pentru dulceata. Unele gospodine sar peste etapa in care nucile sunt tinute la frigider, dar in acest caz le trecem prin jet de apa rece de 4-5 ori si de fiecare data le mai lasam cate 10 minute in apa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *