Dupa 6 ani, ostatica Ingrid Betancourt, a fost eliberata

Dupa 6 ani, ostatica Ingrid Betancourt, a fost eliberata

Dupa 6 ani in care a fost tinuta ostatica de gherilele FARC, Ingrid Betancourt a fost eliberata, anunta ministrul columbian al Apararii, Juan Manuel Santos. Betancourt face parte dintr-un grup de 15 prizonieri eliberati de armata columbiana. Vestea eliberarii fostei candidate la presedintia Columbiei a fost salutata de autoritatile de la Madrid, Paris, Washington si Vatican.

Printre ceilalti ostatici eliberati se numara 3 cetateni americani si mai multi militari columbieni.

Ingrid Betancourt a fost rapita de catre Fortele Armate Revolutionare din Columbia in februarie 2002, in timp ce se afla in campanie electorala pentru alegerile prezidentiale. Ultimele imagini cu ea datau de anul trecut si multi incepusera sa isi faca griji in privinta starii sale de sanatate. Presedintele venezuelean, Hugo Chavez a intervenit pentru eliberarea lui Betancourt la inceputul acestui an.

Cu acordul guvernului columbian si cu sprijinul Crucii Rosii, a reusit sa obtina libertatea pentru Clara Rojas, consilierul lui Betancourt pe parcursul campaniei prezidentiale. Au urmat apoi mai multe incercari esuate. In cazul lui Ingrid Betancourt s-a implicat si presedintele francez Nicolas Sarkozy, fara succes insa.

In aprilie, unul dintre militantii FARC, aflat in patrula care a capturat-o pe Betancourt si in prezent arestat, a tinut sa-si ceara scuze pentru fapta sa si chiar a trimis o scrisoare presedintelui Sarkozy prin intermediul jurnalistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *