Dusa: 3 dintre militarii raniti, transportati in Germania; ceilalti 2, la Kandahar, vor fi externati

“Ne bucuram ca cei cinci militari raniti sunt mai bine, sunt constienti. Azi noapte, trei dintre ei au fost transportati cu un avion militar intr-un spital, in Germania. Ceilalti doi se afla intr-un spital in Kandahar si urmeaza sa fie externati”, a anuntat Dusa, prezent la conferinta cu tema “Profilul Romaniei in NATO la zece ani dupa integrare”, care are loc la Palatul Parlamentului.
Ministrul Apararii a precizat ca va participa joi, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la funeraliile militarului decedat in Afganistan.
“Militarul decedat a fost adus in tara ieri (marti – n.r.), cu o aeronava militara. Urmeaza ca maine (joi – n.r.), impreuna cu domnul Zgonea, care este craiovean, cu vicepremierul, sa fim la Craiova, alaturi de familia indurerata”, a declarat Mircea Dusa.
El a spus ca Armata romana si in aceste zile este in doliu.
“Dupa cum stiti, duminica, intr-un atac cu o masina kamikaze, in Afganistan, un militar si-a pierdut viata si cinci militari au fost raniti. (…) Sunt clipele neplacute, sunt clipe in care militarii, care sunt singura categorie profesionala care jura ca isi vor apara patria cu pretul vietii, o fac in realitate”, a mai aratat ministrul.
Militarul roman ucis, duminica, in Afganistan a fost repatriat marti, trupul sau fiind adus de o aeronava militara pe aeroportul din Craiova. Pe aeroport a fost organizata o ceremonie la care au fost prezenti ministrul Apararii, Mircea Dusa, primarul orasului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, colegi si rude ale militarului.
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu si-a pierdut viata, duminica dimineata, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *