Economia Romaniei a crescut peste media UE

Economia zonei euro si cea a Uniunii Europene au inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de numai 0,2% fata de trimestrul al doilea. In Romania, economia a crescut in al treilea trimestru cu 1,9% fata de precedentele trei luni, potrivit Institutului National de Statistica.

Economia Romaniei a crescut in al treilea trimestru cu 1,9% fata de precedentele trei luni si cu 4,4%, pe serie bruta, comparativ cu perioada similara a anului trecut, inregistrand astfel cele mai mari cresteri din ultimii trei ani, arata primele estimari ale Institutului National de Statistica (INS), citate de Mediafax.
Datele Eurostat arata pentru Romania un avans al PIB de 1,9% fata de trimestrul al doilea si de 4,5% fata de intervalul similar din 2010.
Economia zonei euro si cea a UE a crescut in medie, intervalul similar, cu doar 0,2% fata de precedentele trei luni, cu un avans solid in Germania si Franta, dar cu performante slabe in tarile afectate de criza datoriilor, iar perspectivele analistilor sunt negative.
“Indicatorii sugereaza ca economia zonei euro va reveni in recesiune in trimestrul al patrulea si dincolo de acesta”, a declarat Jonathan Loynes, economist-sef la Capital Economics.
Economia Germaniei a avut o crestere de 0,5% in iulie-septembrie, in conformitate cu asteptarile pietei, iar avansul din trimestrul al doilea a fost imbunatatit de la 0,1% la 0,3%.
Franta, a doua mare economie din zona euro, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *