Edward Snowden traieste sub paza in Rusia, intr-o locatie secreta.

Edward Snowden, fostul consultant al serviciilor americane de informatii refugiat in Rusia, traieste sub paza, intr-o locatie secreta, dar reuseste sa calatoreasca incognito si asteapta vizita familiei sale, transmite Mediafax.
“Nu pot sa spun nimanui unde locuieste. Si aceasta la cererea sa, fiindca intelegem ca nivelul de periculozitate este foarte ridicat”, a spus pentru postul de televiziune rus RT avocatul Anatoli Kucerena, ale carui afirmatii au fost reproduse de agentia Interfax, inainte de difuzarea interviului pe micul ecran, relateaza AFP.
“Cred ca este in cotinuare imposibil de spus sau de “decriptat” (unde se afla) locul sau de trai”, a adaugat avocatul informaticianului american, care nu a mai aparut in public de cand a obtinut, pe 1 august, azil provizoriu de un an in Rusia, dupa ce stat peste o luna in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo din Moscova, unde a sosit pe 23 iunie, venind din Hong Kong.
Prezentatoarea Sofia Sevarnadze a scris pe Twitter ca interviul va fi probabil retransmis, in intregime, la 23 septembrie, pe RT, un canal in limba engleza creat de Guvernul rus.
Anatoli Kucerena …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *