Efectele miraculoase ale slaninei! Doctorii socheaza: grasimea de porc este sanatate curata!

Desi pare paradoxal, acest aliment plin de grasime, consumat din abundenta de taranii romani, este nebanuit de sanatos. In ciuda aparentelor, in cantitati moderate aduce beneficii uluitoare organismului.
Atat de blamata slanina de porc, consumata din greu de stramosii nostri, are, de fapt, proprietati curative. Chiar daca nu tine la silueta, acest aliment natural, fara chimicale sau E-uri, contine din plin retinol, niacina, tiamina, seleniu, riboflavina, potasiu, fosfor si calciu.
Pentru a profita cu adevarat de proprietatile sale, este ideal sa fie consumata in cantitati moderate, intrucat 100 de grame de slanina are nu mai putin de 638 kcal si 67,7 grame de grasimi. Pe de alta parte, aceeasi cantitate ofera si 6,3 grame de proteine.
In?tareste siste?mul imunitar
Aceasta proprietate se datoreaza acidului ara?hi?donic, care favorizeaza scaderea coleste?ro?lului, imbu?natateste functiile de protectie ale organis?mului, fiind in acelasi timp necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imu?ne si reac?tiile inflamatorii.
Regleaza contractiile muschiului inimii
In cantitati mici, slanina este benefica inimii si vaselor de sange, intrucat regleaza contractiile mus?culare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului car?diac, si sprijina tonusul vascular.
Protejeaza organismului de daunele aduse de fumat
Datorita continutului de seleniu, microelement care intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism, fumatorii sunt protejati prin consumul acestui aliment de efectele nocive ale fumatului.
Trateaza mahmureala
Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pan??samentului gastric, care previne absorbtia rapida de al?cool din stomac.
Trateaza durerile de articulatii
Pentru a scapa de durerile de articulatii, se recomanda frecarea articulatiilor bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de al?bine. Deasupra se pune celo?fan sau hartie de pergament, se inve?les?te cu un fular si se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *