Efectele referendumului din Spania: Peste 200 de membri ai Garzii Civile au fost alungati dintr-un hotel Barcelona

In cel putin trei localitati catalane,? Pineda de Mar (Barcelona), Calella (Barcelona) si Reus (Tarragona), agentii Politiei Nationale s ai Garzii Civile au fost obligati sa paraseasca hotelurile, dupa ce acestea au fost luate cu asalt de grupari radicale.
“Vreo 200 de angajati ai corpului (Garzii Civile) vor trebui sa isi abandoneze hotelul unde erau cazati de mai multe zile. Conducerea stabilimentului le-a adus la cunostinta acest lucru (luni) dimineata”, potrivit unui comunicat dat publicitatii de principalul sindicat al Garzii Civile, AUGC (Asociacion Unificada de Guardias Civiles).Decizia a fost luata dupa scenele de violenta care i-au scandalizat pe catalani si dincolo de granite, in cursul carora politisti si membri ai Garzii Civile au facut uz de bastoane pentru a imprastia alegatorii adunati in apropierea sectiilor de votare pentru referendum.Confruntati cu acesti militanti care au avut consemnul sa opuna o rezistenta pasnica, unii politisti si membri ai Garzii Civile i-au lovit cu picioarele, bastoanele sau scuturile, ajungand sa taraie la pamant persoane in varsta.In fata hotelului in noaptea ce a urmat, dupa o “lunga zi de munca, membrii Garzii Civile au fost nevoiti sa infrunte strigate, chiar insulte, precum si sticle aruncate pana tarziu in noapte”, a mentionat comunicatul.
Citeste si REFERENDUM IN CATALONIA. Pompierii au facut scut in fata Politiei spaniole pentru a apara populatia catalana – VIDEOAcesti membri ai fortelor speciale asteptau luni sa fie transferati, “probabil in unitati ale armatei”, a explicat sindicatul care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *