Efectul pervers al berii asupra siluetei.

Berea nu este dusmanul numai al burtii, ci al siluetei in general. Fie alba, blonda, roscata sau bruna, nu berea ar fi vinovata de aparitia burtii, caracteristica marilor consumatori – dar nu abuzivi – ai bauturii cu spuma, arata un studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, mentionat de Le Point si citat de Agerpres.

Chiar daca o jumatate de bere inseamna cantitati de alcool variabile (continutul de alcool este intre 4,5 si 7%), studii recente afirma ca cine bea sub 500 ml pe zi nu-si modifica aspectul, cu conditia sa aiba un regim alimentar echilibrat. In schimb, berea pare sa favorizeze depunerea grasimilor pe tot corpul.
Cercetatori suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut sa evalueze efectele consumului regulat de bere din tara lor. Au desfasurat un studiu pe 20.000 de voluntari – aproape 7.900 de barbati si peste 12.700 de femei -, care au fost observati timp de opt ani si jumatate si impartiti in mai multe categorii, in functie de cata bere beau. Li s-au masurat regulat curba de greutate, circumferinta taliei si a soldurilor, ceea ce a dus la constatarea ca, aparent, nu exista nicio legatura intre proeminenta abdomenului si consumul de bere.
Berea are insa si efecte benefice. Consumul de bere – in cantitati rezonabile – poate reduce riscul de diabet si hipertensiune arteriala, deoarece contine acid folic, multe vitamine din grupa B, potasiu, fier si calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Din aceste motive este la fel de buna pentru organism ca si cantitatile moderate de vin, potrivit unor cercetatori spanioli, cu conditia sa se respecte un regim mediteranean, bogat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *