Egipt: Amnesty International denunta folosirea “disproportionata” a fortei.

Amnesty International si un grup al ONG-rilor din Egipt au denuntat, miercuri, folosirea “disproportionata” a fortei in reprimarea manifestatiilor islamiste ale sustinatorilor lui Morsi, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
Cel putin 51 de persoane au fost ucise in confruntarile care au avut loc la sediul Garzii Republicane din Cairo. Intr-o atmosfera tensionata, Fratii Musulmani, miscare din randul careia provine Morsi, au acuzat politia si armata ca au deschis focul, denuntand un “masacru”. Armata a declarat ca a raspuns unui atac al unor “teroristi inarmati”.
Citeste si?Autoritatile egiptene ordona arestarea liderului suprem al miscarii Fratii Musulmani
“Chiar daca unii manifestanti erau violenti, reactia (din partea armatei) a fost disproportionata si a cauzat decese si raniri in randul multimii”, a declarat Amnesty International (AI) intr-un comunicat.
“Desi armata sustine ca manifestantii au atacat primii si ca nici un copil sau femeie nu a fost ranit, primele informatii arata o alta situatie”, considera Hassiba Hadj Sahraoui, oficial al unui ONG local.
De asemenea, “componentele necesare unui dezastru se reunesc” numai daca armata nu ofera “indicatii stricte privind utilizarea fortei”, a afirmat AI, care sustine ca a realizat mai multe investigatii in morgile si spitalele din Cairo si Alexandria (nordul Egiptului).
Citeste si VIDEO. Cum explica un baiat de 12 ani criza din Egipt
“Numeroase victime …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *