Elicopter prabusit in Rusia, 18 oameni au murit

Elicopterul de tip Mi-8, care transporta trei membri ai echipajului si 15 barbati care intrau in tura pe o statie petroliera, a intrat in coliziune, la putin timp dupa decolare, cu un sistem de transport de material suspendat de alt elicopter, a precizat ministerul.
Acest al doilea elicopter a putut sa aterizeze fara probleme, scrie news.ro.
Accidentul a avut loc in instalatiile de la Vankor, un important zacamant de hidrocarburi situat in nordul regiunii Krasnoiarsk, operat de compania nationala Rosneft.
Acest imens zacamant are sute de puturi, intre care unele situate la aproximativ 100 de kilometri de instalatiile centrale, toate dincolo de Cercul Polar. Barbatii lucreaza acolo in schimburi, din cauza conditiilor deosebit de dificile.
“Primul care a decolat a fost elicopterul fara pasageri, tot un Mi-8, dotat cu un sistem de echipament extern. Apoi aparatul cu pasageri, muncitori care se duceau la serviciu, a decolat”, a precizat ministerul in comunicat.
“Potrivit primelor informatii, acest al doilea aparat, din motive necunoscute, a intrat in coliziune cu echipamentul de transport de material al primului. El a cazut, atunci, si a luat foc”, a adaugat ministerul.
Elicopterul apartinea companiei nationale ruse Utair, care a precizat ca accidentul a avut loc la ora 2.43 GMT (5.43, ora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *