Elisabeta Lipa: Pista de kaiac-canoe de la Bascov va fi extinsa pentru canotaj

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Andrei Mazurchievici Publicat la: 17.06.2013 16:59 Ultima actualizare: 17.06.2013 17:00

BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO
Presedintele FR de Canotaj, Elisabeta Lipa, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, prilejuita de premierea sportivilor participanti la CE de la Sevilla, ca a fost deblocata suma de bani necesara pentru studiul de fezabilitate in urma caruia pista de kaiac-canoe de la Bascov sa fie extinsa.
Potrivit Elisabetei Lipa, pista de la Bascov (judetul Arges) poate fi utilizata pentru moment doar de sportivii de la kaiac-canoe, iar pentru canotaj aceasta ar trebui extinsa.

„Un lucru care ma uimeste, desi nu ma mai uimeste nimic este aceasta pista de canotaj. In 2008, am conditionat revenirea pentru Jocurile Olimpice de construirea acestei piste. Au trecut ani si ma bucur ca anul acesta MTS a deblocat banii pentru plata studiului de fezabilitate si in functie de cum se vor misca lucrurile, vom incepe lucrarile la aceasta pista. Cu totii ne dorim sa putem aduce un campionat in tara la noi. Ani la rand canotajul a fost intre primele zece sporturi, deci avem performanta. Cred ca nimeni nu mai spera sa se puna problema construirii unei piste de canotaj. Nu imi vine sa cred, inca visez”, a spus Lipa.
Ministrul Nicolae Banicioiu spera ca pista sa fie amenajata pana in toamna anului 2014. „Pista e un bonus. Era un demers meritat pentru toate aceste rezultate bune. Sper ca anul viitor pe vremea aceasta sa fim, daca nu cu lucrarile finalizate, macar cu majoritatea, iar in toamna viitoare sa inaugurati acea pista”, a completat Banicioiu, care a primit un tablou aniversar „Dinamo 65” din partea Elisabetei Lipa, deoarece ministrul nu a putut fi prezent la evenimentul din 29 mai.
Antrenorului lotului feminin, Mircea Roman, considera ca amenajarea pistei de la Bascov ar permite Romaniei sa organizeze competitii de nivel international. „Pista de canotaj ne-ar introduce in lumea buna a canotajului nu numai ca performante, ci si ca organizatori de competitii. Suntem singura natiune care mai obtine rezultate, dar nu poate sa organizeze competitii, pentru ca noi nu avem o pista cu cerinte minime, avem doar o balizare pe lacul Snagov, care ne permite sa facem antrenamentele”, a adaugat Roman.
Mircea Roman s-a plans ministrului Banicioiu de problemele pe care canotorii le au pe lacul Snagov din cauza proprietarilor de ambarcatiuni cu motor din zona. „Ridic un semnal de alarma. La Snagov pregatirea loturilor de canotaj si kaiac-canoe a devenit o problema majora pe masura ce apar celelalte sporturi nautice cu motor. Lucrurile s-ar putea rezolva daca ar fi o organizare si cineva care sa impuna legea. Acolo exista reguli nautice care ar trebui respectate. Va cerem o interventie in ceea ce priveste o reglementare a circulatiei pe lacul Snagov. Ar trebui ca sporturile nautice sa aiba anumite ore in care sa-si faca antrenamentele si ore in care sa nu mai fie voie sa se circule cu ambarcatiunile”, a subliniat Roman.
El a propus ca intre anumite ore, cand sportivii se antreneaza, proprietarii din zona sa nu aiba voie sa intre cu barcile motorizate pe lac. „Nu este respectata legislatia, iar cei care ar trebui sa se impuna nu o fac, pentru ca cei care au salupe sunt foarte puternici si financiar si …

spot_imgspot_img