Ericsson: hotspot-urile Wi-Fi nu au viitor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Hotspot-urile Wi-Fi vor deveni la fel de irelevante ca si cabinele telefonice, crede Ericsson.

Afirmatia apartine lui Johan Bergendahl, seful de marketing (CMO – Chief Marketing Officer) de la compania suedeza Ericsson, care considera ca acest lucru se va datora raspandirii broadband-ului mobil.

Vorbind la conferinta „European Computer Audit, Control and Security” din Suedia, Bergendahl a afirmat ca broadband-ul mobil creste mai repede decat au facut-o telefonia fixa sau cea mobila. „In Austria, broadband-ul mobil va depasi broadband-ul fix in acest an. Acesta are o crestere mult mai rapida, iar in Suedia cel mai popular telefon este un modem USB.”

Pe masura ce lumea va incepe sa foloseasca broadband-ul mobil, hotspot-urile vor deveni irelevante. „Hotspot-urile in locuri precum Starbucks devin cabinele telefonice ale erei broadband,” a spus Bergendahl.

Un factor important va fi pretul abonamentelor de broadband mobil, care in tari precum Austria, Danemarca sau Suedia a ajuns la doar 20 ? pe luna. De asemenea, este importanta raspandirea tehnologiei HSPA (High Speed Packet Access) in din ce in ce mai multe laptopuri. „In cativa ani, HSPA va fi la fel de comun precum este Wi-Fi-ul astazi,” crede reprezentantul Ericsson.

Bergendahl a mai afirmat ca exista si cateva obstacole care trebuiesc trecute inainte ca aceasta tehnologie sa se raspandeasca pe scara larga. Acestea tin de acoperire, disponibilitate a serviciului si de pret, in special in roaming, un factor esential mai ales pentru utilizatorii business aflati in calatorii de afaceri.

spot_imgspot_img