Eugen Teodorovici: “Taxa pe lacomie se modifica doar in Coalitie”

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Digi24, despre eventuala renuntare la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, ca, daca se va modifica, va trebui sa se discute intai in coalitie si apoi in Guvern.

“Daca se va modifica ceva, atunci va trebui sa fie o discutie la nivel de coalitie, apoi la nivel de guvern si o decizie in acest sens se va vedea intr-o sedinta de Guvern, daca va fi cazul. (…) Nimeni nu porneste de la ideea de modifica din start ceva sau de a nu modifica”, a afirmat Teodorovici.?Intrebat daca bugetul rezista fara aceasta taxa de 2%, ministrul Finantelor a raspuns ca, “in cazul in care o astfel de taxa s-ar elimina, ar fi efectul exact invers”.
“Noi am spus de la inceput, noi nu punem o astfel de prevedere legala pentru a aduce la buget astfel de venituri. Taxa pe lacomie in cazul bancilor are in buget prevazuta o suma egala cu 0. Nu am anticipat nimic de a aduce la buget. Noi am impus aceasta taxa pentru a descuraja bancile vizavi de o practica, spunem noi, incorecta fata de romani, cei care isi iau imprumuturile in lei. (…) Absolut deloc nu afecteaza”, a mai afirmat acesta.
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri, ca a avut o discutie cu premierul Viorica Dancila despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, iar aceasta a consimtit ca taxa este excesiva si cel mai probabil se va renunta la ea.
“Am discutat in prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dancila in legatura cu Ordonanta 114 si ceea ce va spun dumneavoastra i-am spus si dumneaei – nu ma feresc sa discutam, avem un dialog foarte bun si foarte sincer – si i-am impartasit ingrijorarile mele, pentru ca o parte din ingrijorarile dumneavoastra le-am preluat, prin cei cu care am avut un dialog pana acum, si i-am explicat ca aceasta taxa de 2% pe companiile din energie afecteaza grav posibilitatile de dezvoltare in continuare si atingerea unor indicatori de performanta, de profitabilitate care sunt de asteptat la aceste companii. Si doamna prim-ministru a consimtit ca aceasta taxa este excesiva si trebuie sa analizam si cel mai probabil o sa renuntam la aceasta taxa de 2%”, a spus Tariceanu, la inceputul intrevederii cu reprezentantii Centrului Roman al Energiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *